perjantai 14. joulukuuta 2007

T14 - Olvi Tuplapukki



Tilavuus0,33 l

Alkoholi8,5 %

MaaSuomi





Taustat / historia"Bockit eli suomalaisittain vapaasti käännettynä Pukki-oluet ovat vahvoja pohjahiivaoluita. Bockeja valmistetaan yleensä joko syksyllä joulua varten tai lopputalvella jo häämöttävän kevään kunniaksi. Erittäin vahvoja bockeja kutsutaan tuplapukeiksi. Tuplapukit eivät kuitenkaan ole aivan tuplaten vahvempia kuin bockit, kuten nimi antaa ymmärtää, vaan kyse on enemmänkin saksalaisesta liioittelusta. Tuplapukit syntyivät munkkien halusta valmistaa "nestemäistä leipää" keväiseksi paastonajaksi." Lähde: Olvi

"On hyvä muistaa, miksi panimomestari William Gideon Åberg ja rouvansa Onni perustivat panimon Iisalmeen vuonna 1878. He halusivat tarjota miedompia vaihtoehtoja viinanhimon villitsemille kansalaisille ja niinpä he tarttuivat pukkia sarvista. Näin syntyi oluista vahvin - doppelbock-tyyppinen olut, tuplapukki. Tuplaten nautit pukista viileänä! Doppelbocköl"


Vapaa kuvausOli siis aika tarttua pukkia sarvista.. ja ryhtyä imailemaan pelonsekaisin tuntein tuplapukkia. En ole pukkeja enkä tuplasellaisia ikinä juonut, mutta pahoin pelkäsin, että tässä tapauksessa kyse on enemmänkin suomalaisesta liioittelusta ;)

Se näyttää ja tuoksuu rantulagerilta. Ehkä hieman makeampi tuoksu. Maku on hyvin, hyvin alkoholimainen ja samalla makea! Urgh! Jälkimaku on hapokas ja kitkerä. Ei näin. Ei todellakaan näin.

Ostaisin itse:KYLLÄ [ ] EI [X]

Tähdet:

1 kommentti:

  1. Kyllä ostan. Ja siemailen nyt justiinsa sitä. On sen verran vahvaa, että ei anna itseään pilkata. Siis yksi 1/2 litran tölkki illassa riittää tätä erinomaisen hyvänmakuista tuotetta, kun PC:n ääressä istuu ratkomassa milloin mitäkin ongelmia. Lasu, Parta-Äijä melkein 68V.

    VastaaPoista