maanantai 10. joulukuuta 2007

T10 - Guinness Draught



Tilavuus0,44 l
Alkoholi4,2 %
MaaIrlanti
Taustat / historia

"Guinness on maailmanlaajuisesti tunnetuin stout-tyyppinen olut. Olutta on valmistettu St. James's Gatessa, Dublinissa, Irlannissa 1759 lähtien." Lähde: Wikipedia

"Widget eli ’pingispallo’ lisätään panimolla tölkitysvaiheessa tuotteeseen. Widget-kuula sisältää typpeä (N2). Kun tölkki avataan, widgetin sisällä oleva venttiili rikkoutuu ja typpikaasu purkautuu oluen sekaan. Näin syntyy pienikuplainen, kaunis vaahto." Lähde: Sinebrychoff


Vapaa kuvaus

Kauan, kauan sitten eli vuonna 2005 Isojen poikien joulukalenterin "luukusta" #22 tulla tupsahti Guinness Special Export (0,33 l / 8,0 %). Muistaakseni tuon messevän tilavuusprosentin aisti aika hyvin. Se sai kaksi tähteä. Nyt oli aika maistaa miedompaa versiota ja odotukset olivat korkealla.

Tölkkiä käsitellessäni sisältä kuului vaimeaa kolinaa, mutta en antanut sen häiritä, sillä vuonna 2005 Hegellä oli aattona edessään Murphy´s Irish Stout -tölkki, minkä sisällä oli "Pressurized Draughtflow System Device", eli ilmeisestikin hyvin samanlainen kapine kuin tuo edellämainittu Widget-kuula. Huom! Tölkin avauksen yhteydessä sisältä kuuluu pieni poksahdus (itsehän hieman säpsähdin).

Lasiin kaadettaessa yönmustan nesteen pinnalle todellakin muodostuu pienikuplainen, kaunis vaahto. Vaahto on ihan mukava juttu, mutta jos ei pidä vahvanmakuisesta tummasta, niin ei se paljoa auta. Aika paahteisen ja maltaisen makuinen, muttei kuitenkaan niin kitkerää kuin Guinness Special Export. Puolenvälin jälkeen annoin juoman hieman lämmetä, jotta saisin houkuteltua esiin jotain muita aromeja, mutta en havainnut mitään eroa. Vähän parempaa kuin vuonna 2005, mutta vain vähän.

Ostaisin itse:KYLLÄ [ ] EI [X]
Tähdet:**½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti