keskiviikko 19. joulukuuta 2007

T19 - Innis & Gunn Oak Aged Beer


Tilavuus0,33 l
Alkoholi6,6 %
MaaSkotlanti
Taustat / historia"Innis & Gunn on ensimmäinen olut, jonka valmistuksessa käytetään tammitynnyrikypsytystä. Kypsytysmenetelmä on ainutlaatuinen ja kestää kokonaisuudessaan 77 päivää. Ensimmäiset 30 päivää olut kypsytetään käsin valituissa uusissa amerikkalaisissa tammitynnyreissä, mikä pehmentää olutta ja vapauttaa siihen vaniljan, toffeen ja tammen aromeja. Innis & Gunn -oluen maun tasaisuuden takaamiseksi tammitynnyreitä käytetään ainoastaan yhden kerran, minkä jälkeen ne myydään eteenpäin viskitislaamoille.

Ensimmäisen kypsytysvaiheen jälkeen olut siirretään 47 päiväksi sekoitustynnyreihin ("marrying tuns"), jossa luonnolliset maut sekoittuvat ja asettuvat täydelliseen tasapainoon. Tämä on ainutlaatuinen menetelmä, jonka lopputuloksena syntyy herkullinen ja virkistävä olut." Lähde: Altia

Vapaa kuvausItsehän en löytänyt tästä mitään vaniljaa, toffeeta tai tammea. Taisi mennä kaikki ne tammitynnyrit ihan hukkaan.. Vähän pelotti aluksi, mutta kyllä se sitten ihan hyvin maistui.

Tuoksu on miellyttävän maltainen. Maku on pehmeä ja aika makea, mutta jälkimaun liika kitkeryys pilaa taas kaiken. Valitettavasti.
Ostaisin itse:KYLLÄ [ ] EI [X]
Tähdet:**

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti