lauantai 8. joulukuuta 2007

H7 - Marsalkka A



Tilavuus33 cl
Alkoholi5,2%
MaaSuomi
Taustat / historia"Saimaan Panimo on täysin kotimaisessa omistuksessa oleva pienpanimo, jonka vuosituotanto on enimmillään 200 000 litraa. Valmistamme oluita, jotka poikkeavat suurten panimoiden massatuotteista. Tuotteemme valmistetaan korkealaatuisista raaka-aineista. Oluenpano tapahtuu perinteisellä menetelmällä, ammattitaidolla ja tunteella."
Ei taida tälläkään oluella olla mitään tekemistä nimensä kanssa. Olisivat edes laittaneet jotain hehkutusta, että yhtä kunniakkaat perinteet tms., mutta pullossa eikä muuallakaan puhuta nimivalinnasta mitään.
P.S.
4,6% versiohan (III) on voittanut mm. TM:n ja Hesarin oluttestit.
Vapaa kuvausEnsisilmäyksellä Marsalkka näyttää keskikuralta, mutta totuus on kuitenkin, että kyseessä on nelosolut. Tai siis on ollut. Nykyäänhän veroluokkia ei ole olemassakaan vaan juomia verotetaan suoraan prosentin mukaan. Eli kyseessä on vain 5,2% vahvuinen olut, jonka valmistaja on halunnut vielä nimetä A-olueksi. On itse asiassa aika surullista, että päivittäistavarakaupoille säädetty rajoitus on 4,7% ja sen mukaan panimot valmistavat oluensa ja muut juomansa aika pitkälle. On kuitenkin paljon juomia, luonnollisesti ulkomaisia, jotka ovat vain hieman vahvempia kuin 4,7% ja tämän vuoksi pääsevät kuluttajien koteihin vain jos Alkossa niin päätetään. Suurin osa kaikista juomista on kuitenkin alle 6% niin eikö helvetti voisi olla niin, että kaupat voisivat myydä kaikkia alle 6% juomia? Valikoima ja saatavuus paranisi kun ei oltaisi Alkon monopolin armoilla. Tuskin montaa Suomalaista enempää kuolisi alkoholin haittoihin kuin nykyäänkään. Naurettavaa pelleilyä sanon minä. Onneksi ei olla Ruotsissa koska siellähän päivittäistavarakauppa saa myydä vain maksimissaan 3,5% vahvuisia juomia ja loput myydään systembolagetissa.
Mutta siis Marsalkka. Aikalailla normi keskikuran oloinen, mutta hieman paahteisempi, joka lähinnä haittaa juomista. Olen Jannen kanssa samoilla linjoilla, että joisin varmaankin mielummin jonkun "normaalin" bissen tässä tapauksessa.
Ostaisin itse:KYLLÄ [ ] EI [x]
Tähdet:**

2 kommenttia:

  1. Politikoidaan vähän…

    Tietyssä mielessä voisin yhtyä edellisiin kommentteihin Alkon monopolista, jos eläisimme jossain muussa maassa. On sääli sinänsä, etteivät maajussit pääse juuri koskaan maistelemaan muuta alkoholijuomaa kuin peruskaljaa, perussiideriä ja kiljua, koska joka kylässä ei valitettavasti Alkoa ole. Monopolin puolustukseksi voisi sanoa Roomassa asuneena sen, että kun oikeata kunnon alkoholimyymälää ei ole, niin koko alkoholitarjonta rajoittuu melko pitkälti supermarkettien hyllyihin. Löytyy kyllä kansainväliset isot olutmerkit joo, mutta tämän joulukalenterin tekeminen Roomassa olisi kyllä ollut tuskaisen hankalaa. Siidereitä (lonkeroista puhumattakaan) ei käytännössä siellä ollut.

    Mehän elämme ns. Pohjoismaisessa holhousyhteiskunnassa, missä yksilöllä ei ole minkäänlaista kontrollia omaan käyttäytymiseensä ja kaikki pitää ennalta ohjata ylhäältä. Voisi vain kuvitella mitä Suomessa kävisi, kun esimerkiksi huoltoasemilla ruvettaisiin myymään ns. tiukkaa viinaa, kuten jossain muissa maissa. Ei, ei… Ruotsin malli olisikin mielestäni ehkä Suomessakin hyvä, jos haluttaisiin oikeasti kontrolloida ihmisten käyttäytymistä. Silloin 12 olutpullon jälkeen ei oltaisii ehkä vielä aivan niin tuuterissa. Miksi muuten sitä olutta pitää aina ostaa se 12 kappaletta? Ei silleen ettenkö itse olisi koskaan ostanut…

    VastaaPoista
  2. Se mikä kuitenkin täällä on toisin kuin esim. Roomassa on se että ainakin isoissa kaupoissa on yllättävänkin suuret ja hyvät valikoimat mitä erilaismpia juomia aina hämystä banaanioluesta Jamaikalaiseen vasemmistolageriin.

    Mutta joo, en minäkään lähtisi puoltamaan välttmättä viinoja tai edes viinejä ruokakauppoihin, mutta pieni lievennys tuohon maagiseen 4,7% rajaan päivittäistavarakaupassa olisi kyllä paikallaan.

    VastaaPoista