sunnuntai 23. joulukuuta 2007

H23 - Johnny Jump Up


Tilavuus330 ml
Alkoholi4,5%
MaaIrlanti
Taustat / historiaJuoman nimi on napattu saman nimisestä laulusta.
"So if ever you go down to Cork by the sea
Stay out of the ale house and take it from me
If you want to stay sane don't you dare take a sup
Of that devil drink cider called Johnny Jump Up"

"Siiderin ylenmääräinen juominen johtaa laiskuuteen, juoppouteen ja irstailuun."
-Marshall-raportti maatalousvaliokunnalle v.1818.

Tällainen mielenkiintoinen ja äärimmäisen diippi tiedonmurunen osui myös netissä silmääni: "Aikoinaan jos siideri ei lähtenyt viikon sisällä käymään. Saatettiin astiaan lisätä pala lihaa tai kourallinen maata, näin saatiin siideri viimeistään käymään." Ei tarvitse ihmetellä mistä ranskalaiset saavat maan aromin juomiinsa...
Vapaa kuvausJohnny hypähti innokkaasti lasiin ja siitä suoraa päätä innokkaan maistelijan kurkkuun. Ranskalaisille tyypillinen maanläheisyys (mätä omena) on tiessään ja tämä eroaa myös Englantilaisista lajitovereistaan kirpeydellä. Näin kirpakkaa siideriä en muista koskaan juoneeni. Ainoa asia josta on syytä negatiivisessa mielessä jotain mainita on makeus. Kyseessä on ikävä kyllä puolikuiva siideri, joka rajoittaa tähdet vähän vaille täysiä. Yhteenveto: raikas, kirpeä ja omenainen sekä luonnollisen makuinen siideri. Matka tämän juoman syntysijoille neliapilan maahan ei olisi lainkaan huono idea. Em. matkaa suosittelen lämpimästi myös Golden Capin, Fizzin yms. firmojen "panimomestareille". On muuten kumma juttu, että täällä on joku ziljoona omenapuuta, mutta kukaan ei osaa tehdä niiden tuotteista kelvollista siideriä. Miksi näin?
Ostaisin itse:KYLLÄ [X] EI [ ]
Tähdet:****½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti