keskiviikko 19. joulukuuta 2007

J18 - Cesari Essere Merlot Venezie


Tilavuus0,25L
Alkoholi12%
MaaItalia
Taustat / historiaVuodesta 1936...
Vapaa kuvausItalialaista viiniä, ah ihanaa. En varsinaisesti ole mikään viiniasiantuntija, joten minun on aika vaikeaa antaa tarkkoja arvioita. Tuoksu on aika voimakas, mutta samalla aika houkutteleva. Myös viinin maku on hapokas, mutta ei liian – juuri sopivaa. Oikein hyvän makuista, mutta ei kuitenkaan mitään mehua. Siis mehumaisuushan viinissä ei ole hyvä asia…

Viinin takakannesta voi lukea, että viini sopii lihapohjaisien ruokien ja kypsytettyjen juustojen kanssa. Alkon sivuilla taas viiniä suositellaan pitsan, pastan ja porsaan kanssa, sekä lisäksi seurustelujuomaksi. Seurustelujuomana juoma toimiikin mielestäni hyvin.

Ajattelinkin syödä jotain… päätin tehdä vähän pastaa, sillä eihän se ainakaan hirveä virhe voisi olla kun sitä kerran Alkon sivuillakin suositellaan. Päätin imitoida (en todellakaan ensimmäistä kertaa) erästä pastalajia joka ehkä(!) tunnetaan nimellä pasta tricolore. Siihen tulee tomaattia, mozzarellaa ja jotain vihreätä, mikä ilmeisesti on rucolaa. Vähän niin kuin italian lippu. Oma versioni on muuten sama, mutta ilman rucolaa. Tälle pastalle olen antanut nimen pasta polacca. Voitte arvata mistä se johtuu.

Ei kun Valintataloon ostamaan mozzarellaa… Vaarantava virhekö? Mozzarellahan on kypsentämätön juusto.

Tämä viini ei toiminut yhtään tekemäni pastan kanssa, vaikka pasta sinänsä olikin oikein hyvää. Viinin voimakas hapokkuus hyökkäsi suoraan pastan keveyttä vastaan. Ilmiö oli suurin pirtein sama, kun jos jäätelön jälkeen juo Jaffaa. Jos ette tiedä, niin kokeilkaa! Ei, ei, ei! Säästin viinin ja join sen loppuun ruoan jälkeen. Näin oli parempi. Yllättävää, mutta totta.

P.s. Kuvassa ensimmäinen ja luultavasti ainoa joulukortti jonka tänä vuonna saan…
Ostaisin itse:KYLLÄ [x] EI [ ]
Tähdet:****

1 kommentti: