perjantai 7. joulukuuta 2007

T6 - Cidre Bouché Brut



Tilavuus0,33 l
Alkoholi4,5 %
MaaRanska
Taustat / historia

"Sisältää sulfiitteja." WTF? Oli aivan pakko selvittää, mitä nämä salaperäiset sulfiitit ovat.. Mahdollisesti jotain lämpökuivattuja ja tomuksi jauhettuja hyönteisiä? No, onneksi sulfiitit ovat vain jotain rikkiyhdisteitä!

"Sulfiittiyhdisteitä käytetään muun muassa säilöntäaineina, alkoholijuomissa ja kuivatuissa hedelmissä. Sulfiitit saattavat aiheuttaa yliherkkyysoireita, minkä vuoksi niiden käytöstä on mainittava tuoteselosteessa ("sisältää sulfiitteja")." Lähde: Wikipedia

Edellämainittua pelottelua on hieman tyrmätty seuraavassa:

"Tutkijoiden mukaan rikkiyhdisteiden merkitystä astmaoireiden aiheuttajana onkin liioiteltu. Sen sijaan jotkut muut, toistaiseksi tuntemattomat ainesosat saatavat olla viinin aiheuttamien astmaoireiden taustalla. Myös viininnauttimisympäristö, esimerkiksi tupakansavu tai siitepölyt, saattavat olla osatekijänä." Lähde: Tohtori.fi


Vapaa kuvaus

Hataran muistijäljen perusteella olen joskus juonut tätä, mutta päällimmäisenä muistona oli vain mädän omenan maku, mitä taasen löytyy enemmän tai vähemmän ns. oikeista siidereistä. Muistaakseni enemmän ranskalaisista ja vähemmän brittiläisistä. Nyt pitää huomioida, että tämä on siis amatöörin yleistystä, joka pohjautuu vain ja ainoastaan hatariin muistijälkiin. ;)

Todellakin tuo mätä omena puski heti ensimmäisenä suuhun, jälkimaku on puolestaan hieman lattea ja lavea. Mätä omena ei onneksi ole tässä niin voimakkaana kuin joissain muissa (The Rotten Apple is strong in this one! ;) , mutta ehkä pitäisi olla lisää helmeilevyyttä (vrt. Pommac, jota tämä ulkonäöltään muistuttaa) tai ripaus makeutta. Maistuu ehkä jopa vähän väljähtäneeltä. Ihan hyvää, mutta maussa ei ole tarpeeksi haastetta.

Ostaisin itse:KYLLÄ [X] EI [ ]
Tähdet:***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti